14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Prețurile locuințelor ar putea stagna anul acesta sau ar putea să scadă uşor

Preţurile locuinţelor ar putea stagna anul acesta sau ar putea să scadă uşor, susţin reprezentanţii dezvoltatorilor şi cei ai agenţiilor imobiliare. Aceştia susţin că dobânzile tot mai mari la credite şi scumpirile în lanţ au condus totuşi la o reducere semnificativă a numărului de cumpărători. Mulţi dezvoltatori preferă să-şi îngheţe proiectele pentru momentul în care cererea va reveni şi accesul la finanţare va fi mai facil.

În ultimul an mulţi români au ales să amâne achiziţia unei locuinţe. Preţurile locuinţelor la finalul anului 2022 au fost mai mari decât în restul anului. Anul acesta ar putea rămâne pe loc. Nici în privinţa locuinţelor vechi situaţia nu ar putea arăta altfel. Românii care vor să cumpere o locuinţă pot apela din nou la programul Prima Casă. Acesta continuă pentru al cincisprezecelea an consecutiv şi ar putea să înceapă mai devreme decât în ediţiile anterioare.

Reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare speră la o revenire a cumpărătorilor pe piaţa imobiliară, asta după ce, în 2022, 37.000 de români şi-au suspendat ratele şi 17.000 au migrat de la ROBOR la IRCC.

Sursa: TVR

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA