-1.3 C
Botoșani
miercuri, 8 februarie 2023

Prețul motorinei a scăzut sub 8 lei pe litru, fiind cea mai mare scădere din ultimele 6 luni

Prețul motorinei a scăzut sub 8 lei pe litru, cel mai mic din ultimele 6 luni. Carburanții au început să se ieftinească rapid, de când autoritățile au prelungit schema de compensare cu 50 de bani pe litrul de combustibil. În doar o săptămână, unele stații de alimentare au scăzut prețurile cu 50 de bani pe litru, asta pe lângă compensare.

Vineri, la stațiile de carburanți un litru de motorină se vinde cu valori între 7.90 si 8.10 lei.

Benzina standard se vinde in marile rețele cu prețuri cuprinse între 6.63-6.78 lei, ceea ce însemnă că se păstrează diferența de peste 1 leu/litru între cele 2 tipuri de carburanți, chiar dacă motorina s-a ieftinit mai mult în ultimele săptămâni.

România este importator net de motorină și a importat 1,33 milioane de tone în primele șase luni ale anului, conform datelor Oil Terminal, dublu față de cantitatea de diesel adusă în țară pe această cale în aceeași perioadă a anului trecut.

Evoluția prețurilor poate fi pusă și pe seama deciziei liderilor Coaliției de a prelungi schema actuală de reducere cu 50 de bani pe litru a prețului benzinei și motorinei, până la sfârșitul anului. Schema de sprijin a fost introdusă în iunie.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA