17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Preţul apartamentelor vechi va scădea în 2017, în Botoşani – VIDEO

blocuri iarna1

Piaţa imobiliară nu dă semne de revenire nici în 2017. Brokerul imobiliar Ciprian Andronache spune că în municipiul Botoşani, în 2017 nu vor fi diferenţe considerabile faţă de anii. El estimează o scădere mică a preţurilor apartamentelor construite înainte de 1990.

În acest an se estimează o creştere a cererii pentru apartamentele nou construite şi o scădere în privinţa apartamentelor care au o vechime de peste 30 de ani.

ciprian andronache“Piaţa imobiliară din Botoşani va oferi o creştere a cererii pe segmentul de imobile noi. Românii care lucrează în străinătate au înţeles ce înseamnă calitatea lucrărilor şi nu doar zona. Ei achiziţionează 90% din apartamentele noi. Segmentul de apartamente vechi va genera o mică scădere iar în următorii zece ani tot vor scădea preţurile la apartamentele vechi. Spre exemplu, mulţi spun că în zona Stejari sunt blocuri noi. Nu mai sunt noi. Au deja 25 de ani. Estimările sunt că va scădea interesul pentru apartamentele vechi şi va creşte interesul pe zona apartamentelor noi. Piaţa va fi la fel ca în anii anteriori pentru că nu există dezvoltatori imobiliari sau o cerere extraordinară”, a declarat Ciprian Andronache.

“În următorii doi-trei ani, cât va mai ţine programul Prima Casă scăderea preţurilor nu va fi mai mare de 5%. Depinde de negocierea fiecăruia. După finalizarea programului Prima Casă scăderea preţurilor va fi de peste 10%. Recomand celor care vor să-şi vândă apartamentel vechi, să o facă în următorii doi-trei ani. ulterior, preţurile vor scădea foarte mult”, a adăugat brokerul imobiliar.

blocuri iarna agentie imobiliara1 agentie imobiliara

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA