27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Preşedintele şi premierul vor avea aceeaşi leafă. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Bani-lei512

Premierul şi preşedintele României vor avea acelaşi salariu, a anunţat, marţi, ministrul Muncii, Rovana Plumb. Aceasta este una dintre principalele modificări aduse prin noua lege de salarizare la care se lucrează în prezent.

“Salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei şi va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016. Cel mai mare salariu va fi cel al preşedintelui României, egal cu al premierului, egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, egal cu cel al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.
Oficialul a mai spus că, după ce s-a reuşit majorarea salariile în educaţie şi sănătate, următorii care vor primi lefuri mai mari vor fi cei din sectorul bugetar. “Ceea ce am reuşit noi să facem pentru anul acesta este să creştem salariile în educaţie şi sănătate. Acum ne uitam spre tot sectorul bugetar, administraţia locală, centrală, pentru că aici nu au mai fost făcute niciun fel de majorări, iar motivarea personalului nu există”, a precizat Rovana Plumb.
Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA