-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Președintele PSD și-ar dori ca plafonarea prețurilor la energie să aibă loc până în 2025

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seara, la Antena 3, că prețul pe care populația îl va plăti pentru energie va rămâne plafonat la nivelul actual, respectiv de 0,68 de lei per kilowatt, pentru un consum sub 100 kw pe lună, și de 0,8 lei pentru un consum între 100 și 300 kw.

Ciolacu a afirmat că își dorește ca acest preț să fie plafonat până în 2025, printr-un act normativ care trebuie adoptat până la 1 septembrie.

În ceea ce privește banii pe care statul trebui să-i plătească pentru a susține acest preț, „este exclus să nu plătim această compensare”. „Avem resursele bugetare pentru a acoperi această compensare”, a dat asigurări liderul PSD.

Marcel Ciolacu a acuzat liberalizarea pieței la energie, pe care a numit-o „cea mai tragică” decizie adoptată „în cel mai prost moment” și care nu a făcut decât să reinventeze „băieții deștepți din energie”.

El a acuzat faptul că se cumpără „energia cu un preț și se vine cu un preț de zece ori mai mare” și a cerut energia produsă în România „să se regăsească în România în primul rând”.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA