25.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puțină energie din Europa”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți la Antena 3 că românii au cel mai mic consum de energie din UE și nu e cazul să facă economii la consum.

„Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având deja cel mai mic consum din Europa. Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult”, a spus Marcel Ciolacu.

„Haideți să spunem adevărul. România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW. Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?”, a declarat șeful PSD.

”Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă (…) Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură”, a adăugat Ciolacu.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA