19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Președintele Klaus Iohannis susține aderarea Republicii Moldova la UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, la Bruxelles, că România se va implica să ajute Republica Moldova pentru ca într-un termen rezonabil să fim împreună în Uniunea Europeană.

„Cred că, prin acest pas, putem să spunem că s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, politica de extindere a primit un nou impuls. Cred că Ucraina, Moldova și Georgia, la rândul lor, au primit un nou impuls, și sunt convins că toată lumea se va pune foarte serios pe treabă pentru a pune în practică reformele, procedurile și proiectele care, sigur, sunt încă necesare pentru a face apoi următorul pas.
Îi felicit și îmi doresc tare mult ca acest drum să fie unul rapid, bun și încununat de succes”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că sunt multe chestiuni care mai trebuie discutate și multe probleme de rezolvat în urma acordării pentru Republica Moldova a statutului de țară candidată la UE. El a menționat chestiunea transnistreană, care este deosebit de complexă.

„În România suntem implicați, oricum, de multă vreme în sprijinirea Moldovei. Acum sunt convins că multi alții se vor mai implica (…) S-a văzut și prin numărul mare de vizite care au au avut loc la Chișinău în ultima perioadă”, a menționat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că România s-a implicat tot timpul pentru a promova acordarea statutului de țară candidată la UE pentru Moldova.

„Dar să fim conștienți că e primul pas dintr-o serie mai lungă de pași și eu îmi doresc mult ca într-un termen rezonabil să ajungem în faza în care se întâmplă ce am descris în prima mea campanie electorală pentru Președinție, anume ca România și Moldova să fie împreună în Uniunea Europeană”, a afirmat președintele Iohannis.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA