23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Președintele CJ Botoșani a cerut demisia medicilor Pitrop și Oprișan / VIDEO

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a organizat în această dimineață o conferință de presă în care a solicitat demisia medicilor care ar fi trebuit să o salveze pe Alexandra, tânăra de 25 de ani, decedată vineri în Maternitatea Botoșani.

În plus, Federovici a cerut Colegiului Medicilor să ia măsuri dure, nu cum s-a întâmplat în precedentele cazuri când multe cadre medicale au scăpat nepedepsite pentru gafele făcute.

“Începând de vineri, alături de echipa de conducere a Spitalului Județean Mavromati, am luat măsurile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor tragicei morți a Alexandrei. Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare. Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra. S-au demarat începând cu ziua de vineri, mai multe anchete iar cei vinovați vor plăti. Am solicitat găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Rapoartele comisiilor administrative și de disciplină din cadrul Spitalului Județean, precum și cel al Direcției de Sănătate Publică, arată clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care solicit ferm demisia medicilor implicați în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință. Este o perioadă foarte grea pentru botoșăneni și ar fi trebuit ca aceste cadre medicale să facă un gest minim de responsabilitate. Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare. Cine are de făcut treabă, să o facă. Cine nu-și face treaba, să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba, să plece. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor. Dacă vor continua să fie indiferenți, vor trebui să părăsească sistemul sanitar. Solicit tuturor cadrelor medicale medii, care au cunoștință de situații de neacceptat, ce se petrec în unitățile sanitare, să iasă și să le spună. Vor avea tot sprijinul nostru pentru a îndrepta aceste situații. Nu se mai poate continua așa”, a spus Federovici care a adăugat că a cerut demisia cadrelor medicale care trebuiau să se ocupe de Alexandra: “Înțeleg că medicul curant era doamna doctor Oprișan Carmen iar medicul de gardă era Maria Pitrop”.  

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA