25.6 C
Botoșani
duminică, 16 iunie 2024

Președintele Camerei de Comerț: „Am o frică teribilă. Nu avem oferte pentru oamenii deștepți pentru a rămâne în Botoșani”

Viitorul sună rău pentru municipiul și județul Botoșani. Cei mai buni specialiști pleacă la companii mari din țară sau din Europa iar tinerii absolvenți de facultăți nici nu vor să audă să revină în județul Botoșani.

[AdSense-A]

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, spune că dacă nu va exista o implicare a statului și a autorităților locale, Botoșaniul va fi un județ mort din punct de vedere economic.

„Am o frică teribilă că nu avem oferte pentru oamenii deștepți de a rămâne în Botoșani. Poate crea cea mai grea povară pe care o lăsăm viitorului. Toți cei care suntem la ora actuală în Botoșani am rămas în Botoșani forțați și fără a avea oferte foarte mari în anii 80-90. Peste tot era la fel. Astăzi nu puteți compara Botoșaniul cu Cluj, Timișoara, București sau Iași. Cel mai mare pericol al nostru este depopularea de copiii care au o anumită inteligență și o instruire specială”, a spus Valeriu Iftime.

Președintele Camerei de Comerț Botoșani susține că inclusiv el a reușit foarte greu să-și convingă copiii să revină acasă și să lucreze în compania pe care el o conduce.

„E foarte greu să-i spui unui copil să rămână în Botoșani. Pentru ce? Eu am o experiență personală, copiii mei au rămas în Botoșani. Au făcut școală în București, Facultatea de Energetică. Puteau să plece din Botoșani, trăiau oriunde și trăiau bine. Este o muncă colosală a părinților de a-și aduce copiii acasă. Este formidabil de frumos să ai copiii acasă. O să vedeți oameni care au bani, care trăiesc bine dar care au copiii plecați în America, își dau un telefon din când în când și își văd nepotul de Paște. Ne trebuie niște motoare de dezvoltare politice”, a mai spus Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA