23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Președintele ANAF a cerut ample controale în domeniile în care există evaziune fiscală la cote uriașe

Lucian Ovidiu Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a mărturisit că românii s-au săturat să vadă inspectorii antifraudă alergând după un comerciant „care vinde doi covrigi și un suc la colțul străzii”.

Încă de miercuri, Lucian Heiuş a dispus desfăşurarea de controale la comercianţii care importă şi vând legume şi fructe angro, fiind aplicate amenzi de peste 1,3 milioane de lei.

În schimb, azi au loc controale la balastiere pentru a verifica „modul în care se facturează, se încasează și se declară sumele de bani care se obțin din exploarea unor resurse ale statului”.

Știu că Fiscul nu poate să fie iubit, dar cred că ANAF-ul poate să devină respectat”, a menţionat Heiuș, conform News.ro.

“Iar astăzi în toată țara echipele de Antifraudă s-au dus la balastiere. Acolo este iarăși un punct unde există un risc fiscal mare și unde se produce evaziune fiscală. Probabil că fiecare ați avut un vecin care avea nevoie de o mașină de nisip sau de pietriș, l-a sunat pe nea Gheorghe, i-a venit cu mașina, i-a dat banii, nu a primit o chitanță, nu a primit o factură, nu a primit nimic.

Astăzi, Antifrauda în toată România este la balastiere să vadă modul în care se facturează, se încasează și se declară sumele de bani care se obțin din exploarea unor resurse ale statului”, a mai transmis președintele ANAF.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA