9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Premierul Nicolae Ciucă: „Nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către UE”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că România nu își permite să piardă niciun eurocent din fondurile alocate de către Uniunea Europeană și a precizat că Guvernul pregătește jaloanele pentru cererile de plată numărul trei și patru din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Am analizat fiecare jalon și țintă în parte, atât în ceea ce privește nivelul de îndeplinire, cât și în ceea ce privește măsurile pe care trebuie să le luăm în continuare, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată nunărul 2 va fi aprobată de către Comisie. Și totodată pregătim jaloanele și țintele pentru cererea de plată numărul 3 și cererea numărul 4. Am stabilit ca până la finele lunii, acolo unde sunt aspecte care trebuie clarificate cu Comisia, am stabilit toate elementele care necesită clarificare să fie foarte transparent și oportun soluționate. Totodată, planul de acțiune la nivel guvernamental va fi de asemenea discutat și agreat cu Comisia”, a afirmat el.

Premierul a subliniat:

„Nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către UE. Sunt banii care au asigurat atât derularea reformelor, cât și susținerea economiei, dezvoltarea mediului antreprenorial din România și, desigur, atragerea de investiții, astfel încât să putem să discutăm de o predictiilitate și de o stabilitate economică și să putem să ne facem planuri pentru viitor. Toate aceste planuri nu vizează altceva decât îmbunătățirea calității vieții cetățenilor români și acesta este obiectivul Guvernului României”, a afirmat el.

Sursa: Economedia.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA