26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă anunță că guvernul adoptă o nouă ordonanță de urgență pe energie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, în debutul ședinței de guvern, că executivul adoptă o nou ordonanță de urgență pe energie. Noua OUG prevede că marii consumatori industriali vor avea un preț maximal de 1,3 lei kwh.

Secretarul general al guvernului, Marian Neacșu, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au anunțat vineri într-un briefing de presă că aceste schimbări vor intra în Parlament, în timp ce Guvernul a adoptat doar prețul reglementat de vânzare pentru producători și mecanismul centralizat de achiziție a energiei electrice.

„Am vrut ca în această ordonanță să reglementăm strict mecanismul de funcționare al pieței pentru perioada de aplicabilitate și nu am vrut să complicăm. În plus, în legea de adoptare a ordonanței vom cuprinde toate categoriile de prețuri. În ordonanța 119 sunt reglementate compensările pentru toate categoriile de consumatori casnici și non-casnici enunțați. E foarte clar că acolo era locul pentru încă un preț care să fie reglementat”, a precizat Marian Neacșu.

De asemenea, consumatorii casnici vor plăti următoarele prețuri maximale:

  • 0,68 lei, dacă consumă până în 100 kwh
  • 0,8 lei, dacă consumă până la 255 kw
  • 1,3 lei, dacă consumă peste 255 kwh, cu specificația că vor plăti primii 255 la valoare de 0,8 lei.

Prețul maximal pentru IMM-uri va fi 1 leu kwh.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA