4.4 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

PREMIERĂ. Un fermier botoşănean a cumpărat aproape 1000 de hectare de teren de la un cetăţean danez, în zona Hăneşti

dumitru avadanei

Se întoarce roata în judeţul Botoşani. După mai bine de un deceniu în care străinii au cumpărat mii de hectare de teren în judeţul Botoşani, fermierii autohtoni încep să reacţioneze. În urmă cu aproximativ două luni, unul dintre cei mai importanţi fermieri din judeţul Botoşani a achiziţionat o fermă cu aproape 1000 de hectare de teren de la un cetăţean danez.

Dumitru Avădănei este primul botoşănean care în ultimele două decenii cumpără o suprafaţă mare de teren de la un cetăţean străin. Este vorba de o fermă cu aproape 1000 de hectare de teren, utilaje şi un depozit. Fermierul botoşănean nu a dorit să precizeze valoarea tranzacţiei dar precizat că singura banca din judeţ care i-a oferit un credit a fost CEC.

“La ora actuală avem 2000 de hectare de teren. În urmă cu două luni am cumpărat o fermă de la un străin. Ferma de la Hăneşti a unui danez. Am cumpărat cu mari eforturi, mari piedici. Singura bancă a fost CEC Botoşani, care ne-a finanţat cumpărarea. În afara terenului, am cumpărat toate utilajele aferente, depozitul de 10.000 de tone, cu uscător. Toate sunt pe teritoriul comunei Hăneşti. Tranzacţia încă nu este finalizată, plata nu am făcut-o pentru că trebuie capitalizată unitatea. O capitalizez eu şi îi dau diferenţa de bani. Noi mai exploatăm teren în zona Hăneşti”, ne-a spus Dumitru Avădănei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA