2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

PREMIERĂ în județul Botoșani. Platformă cu loturi demonstrative la Stațiunea Popăuți FOTO&VIDEO

Direcția Agricolă Botoșani în parteneriat cu Stațiunea de Cercetare Popăuți a realizat o platformă cu loturi demonstrative pentru a se constata care hibrizi se adaptează cel mai bine în județul Botoșani.
Această platformă este realizată pe o suprafață de două hectare de teren care aparține Stațiunii de Cercetare Popăuți și va semăna porumb, floarea soarelor și cânepă, cu hibrizi de la cinci producători diferiți. Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, a precizat că toți producătorii vor face aceleași lucrări, vor fertiliza cu aceeași cantitate și vor administra aceleași inputuri.

„Este pentru prima dată când organizăm această platformă la nivelul județului Botoșani. Ne-am dori ca rezultatele să fie în sprijinul producătorilor agricoli, atât cei mici cât și cei mari. Vom înființa loturi demonstrative ale furnizorilor consacrați și a producătorilor de semințe. Vom înființa această platformă într-un parteneriat cu ASAS, prin Stațiunea de Cercetare Popăuți. Direcția Agricolă va monitoriza tot ceea ce înseamnă lucrări agricole, va ține legătura cu toți furnizorii de inputuri. Asociațiile profesionale vor sprijini prin mediatizarea în rândul producătorilor agricoli”, a precizat Cristian Delibaș.

Inițiativa conducerii Direcției Agricole este sprijinită de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCPT Botoșani). Membrii acestei asociații au peste 35.000 de hectare de teren în județul Botoșani.

„Salut inițiativa înființării acestei platforme la Popăuți. S-au făcut în alte zone și e păcat să nu avem și noi o platformă de genul ăsta, să putem pune în valoare toți hibrizii, să vedem ce hibrizi sunt potriviți pentru zona noastră, să tragem niște concluzii. Vom sprijini prin mediatizarea către membrii asociației”, a precizat Cristian Andrici, președintele ACCPT Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA