1.8 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

PREMIERĂ: Iată cum arată primul model de curse Dacia Logan STCC

După ce Duster şi Lodgy au câştigat un oarecare capital de imagine în diverse arii ale motorsportului, iată că a venit rândul lui Dacia Logan să îşi facă apariţia în haine de racing. Despre ce este vorba, vedeţi în continuare.

Maşina pe care o vedeţi în imagini este un model Dacia Logan, dar mult modificat faţă de un Logan standard. De fapt, putem spune că din modelul original au rămas foarte puţine lucruri, în principal partea frontală şi stopurile, din motive de identificare imediată.

Vorbim despre un bolid de curse destinat campionatului scandinav Touring Car, cunoscut sub prescurtarea STCC. E acelaşi tip de competiţie ca mai cunoscuta WTCC (World Touring Car Championship), unde s-au impus în ultimii ani Chevrolet Cruze, Seat Leon sau BMW 320i.

Sub caroseria din materiale compozite regăsim un şasiu gândit special pentru acest tip de competiţie de asfalt, masa totală nedepăşind 1.100 kg. Motorul este un V6 de origine Nissan, care depăşeşte 400 de cai putere, puterea fiind transmisă roţilor spate prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase trepte.

VEZI mai mult pe PROMOTOR

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA