1.8 C
Botoșani
miercuri, 1 februarie 2023

PREGĂTIRI de RĂZBOI. Ucraina reintroduce serviciul militar obligatoriu

afganistan-nato-afp

Ucraina reintroduce serviciul militar obligatoriu, în contextul crizei din estul ţării, unde separatiştii proruşi au preluat controlul în mai multe oraşe.

Ucraina a reintrodus joi serviciul militar obligatoriu, ca reacție la degradarea situației în estul țării, în care de mai multe săptămâni are loc o insurecție armată prorusă, a indicat președinția, potrivit AFP, ciată de Agerpres.

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a semnat un decret în acest sens, care intră în vigoare imediat ‘ținând seama de degradarea situației în estul și sudul țării, de creșterea în putere a unităților înarmate proruse, de preluarea sub control a administrațiilor publice, a unităților militare, ceea ce Aproximativ 300 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt, joi, sediul Parchetului regional din Doneţk, au constatat jurnaliştii AFP, care au văzut cel puţin patru poliţişti răniţi, notează Mediafax.

Mulţimea a aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în clădire şi în cei aproximativ 100 de poliţişti care apărau instituţia şi care au replicat cu grenade asurzitoare şi gaze lacrimogene.

Poliţiştii, depăşiţi de situaţie, au fost loviţi şi dezarmaţi de mulţime, care striga „Fasciştilor! Fasciştilor” şi ataca instituţia din mai multe părţi în acelaşi timp.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1611 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA