10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Prefectul cere restricţii de viteză şi verificări de tonaj în Vorona

macaleticostica512

Voronenii au din nou probleme din cauza traficului greu ce traversează comuna. Primarul Aurel Ştefan a solicitat sprijinul prefectului Costică Macaleţi, explicând, în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, că situaţia este chiar tensionată în rândul locuitorilor din Joldeşti.

Urmare a deplasării solicitată de prefect la faţa locului, reprezentanţii IPJ (Inspectoratul de Poliţie Judeţean) şi ai DJDP (Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri) au confirmat deteriorarea drumului judeţean 208C, locuitorii din Joldeşti acuzând transporturi ce depăşesc viteza legală şi tonajul suportat de structura drumului, în special în orele nopţii.

De aceea, prefectul judeţului a solicitat montarea unor indicatoare rutiere de limitare a vitezei şi efectuarea unor verificări în perioada imediat următoare, în ceea ce priveşte tonajul maşinilor de mare capacitate care traversează localităţile voronene.

„Am înţeles că domnul primar a primit asigurări de la directorul adjunct al DJDP cum că drumul în cauză va fi modernizat, lucrarea fiind considerată o prioritate de către administratorul arterelor judeţene. Sper să fie aşa şi să se repare, pentru că oamenii sunt disperaţi şi ameninţă din nou cu blocarea căii de circulaţie”, a declarat prefectul.

Sarcina montării indicatoarelor de reducere a vitezei revine administratorului drumurilor, în speţă DJDP, reprezentanţii acesteia urmând să colaboreze în acest sens cu angajaţii Serviciului Rutier al IPJ.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA