1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Prefectul a dispus verificarea şcolilor din judeţ

macaleti costica

Conform ordinului prefectului Costică Macaleţi toate şcolile care folosesc instalaţii de gaze naturale din judeţ sunt verificate în aceste zile. O comisie formată din specialişti ai E.ON, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Şcolar încep astăzi un control la unităţile şcolare din Botoşani, Dorohoi, Bucecea şi Şendriceni.

Comisia va avea în atenţie respectarea prevederilor din domeniu privind proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale la toate unităţile de învăţământ dotate cu centrale termice alimentate cu acest combustibil.

„Sunt verificări ce trebuie făcute de o comisie mixtă, care să aibă în atenţie toate elementele  necesare securităţii elevilor. Fiecare instituţie urmăreşte pe linia sa aspectele implicate, iar împreună specialiştii pot depista şi soluţiona mai bine eventualele deficienţe.”,a  explicat prefectul Costică Macaleţi.

Raportul final cuprinzând rezultatele verificărilor va fi înaintat prefectului până la începutul lunii aprilie.

Controlul a fost solicitat şi de la nivelul secretarului de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, date fiind şi acţiunile de intervenţie desfăşurate pe 18 februarie în comuna Snagov, judeţul Ilfov. La acea dată 18 persoane, dintre care 17 copii, dintr-una din şcolile comunale au fost transportate de urgenţă la spital şi diagnosticate cu intoxicaţie accidentală cu monoxid de carbon.

La nivelul judeţului Botoşani în această iarnă, din fericire, nu au fost semnalate incidente de acest gen în unităţile şcolare, însă verificările vor evidenţia eventualele deficienţe pentru prevenirea oricăror astfel de situaţii de urgenţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA