23.5 C
Botoșani
sâmbătă, 13 august 2022

Povestea tânărului care va organiza cel mai mare protest din ultimele două decenii de la Botoșani

Daniel Câșlariu (29 ani) s-a făcut remarcat la protestul din 9 aprilie când peste 500 de oameni au venit din mai multe comune în fața Consiliului Județean pentru a cere drumuri decente pe care să poată circula.

Tânărul din Trușești a venit la protest, a luat microfonul și a deveni în scurt timp un lider al protestatarilor. Ulterior, a fost invitat să participe la mai multe acțiuni organizate de grupurile civice din Moldova și nu numai. A participat inclusiv la protestul de la Iași împotriva lui Liviu Dragnea când și-a exprimat nemulțumirea față guvernarea PSD. Între timp, Daniel Câșlariu, împreună cu Cristian Andrioaei, un om de afaceri din Hlipiceni, s-au decis să organizeze în Botoșani un protest la care vor participa peste 2000 de oameni.

Daniel Câșlariu provine dintr-o familie cu patru copii, din comuna Trușești. În același an, familia Câșlariu a fost lovită de două tragedii. Tatăl lui Daniel a murit iar după jumătate de an casa familiei a fost distrusă într-un incendiu. A avut o copilărie grea dar nu a abandonat școala. După terminarea liceului, a fost nevoit să plece la muncă în străinătate. A lucrat cinci ani în Anglia după care a revenit acasă cu speranța de a-și face un viitor.

„Daniel Câșlariu este un simplu băiat de la țară. Sunt născut și crescut în comuna Trușești. Am terminat un liceu, am luat un bacalaureat. Vin dintr-o familie cu patru frați. Tatăl a murit pe 22 aprilie 1994, era pompier de meserie. Mama a rămas văduvă, cu patru copii. Fără serviciu. În același an, pe 27 noiembrie, ne-a luat foc și casa. Pe mine și pe unul din frații mei ne-a prins în interior, am fost nevoit să sar printr-un geam. Vă imaginați cât de greu a fost. Ne-a crescut, ne-a educat. După ce am terminat școala, am fost nevoit să plec. Am fost plecat cinci ani în Anglia, am strâns vreo doi bănuți, m-am întors acasă și am zis hai să fac ceva. De unde? Avem o țară în care trebuie să dăm mită, trebuie să fii prieten cu cel mai de sus… Dacă ești un simplu cetățean, nu te bagă nimeni în seamă”, a spus Daniel Câșlariu.

Mai citește: Cel mai mare protest organizat în ultimele două decenii la Botoșani. „Și-au anunțat prezența peste 2000 de oameni”

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA