0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Povestea impresionantă a botoşăneanului Florin Andone care a marcat în prima ligă din Spania. A fost refuzat de antrenorii botoşăneni, a ajuns la cules de căpşuni iar acum este în atenţia mai multor cluburi mari

florin-andone

Singurul atacant roman care evoluează în primele şase campionate ale Europei, Florin Andone a surprins Primera Division, cu un gol chiar în meciul de debut la Cordoba, 2-0 cu Granada în etapa a 17-a. La 21 de ani, “Andon”, spune că în week-end şi-a trăit visul pe care îl avea de la 12 ani, când s-a mutat cu mama sa în Spania.

Florin dezvăluie cu seninătate că ar fi muncit orice în Spania dacă nu ar fi ajuns fotbalist şi îşi descrie viaţa ordonată şi fără excese care l-a făcut să ajungă în Primera Division. E fan al serialului de desene animate “The Simpsons” şi abia aşteaptă să ajungă la echipa naţională a României, pentru care ar refuza oricând Spania, cum a făcut-o şi când era junior. Nimeni din staff-ul primei reprezentative nu l-a contactat însă, până în acest moment. Singura echipă din România care s-a interesat de Florin Andone a fost FC Botoşani, formaţia din oraşul unde s-a născut Andone.

Florin, ce ai simţit în momentul golului?
M-am simtit foarte bucuros, împlinit… E un vis devenit realitate să joc titular în Primera División şi să dau şi gol. Sunt foarte fericit.

Cât de grea a fost aşteptarea? Ai debutat abia în etapa a 17-a.
Da, asa este.. Târziu, dar nu contează asta. Important este că domnul Djukic (n.r. antrenorul echipei Cordoba) are încredere în mine şi uşor, uşor intru în joc. Domnul Djukic m-a felicitat, mi-a spus că am facut un meci bun şi să continui aşa. Colegii la fel. Mi-au spus să fiu cu picioarele pe pământ şi să continui tare.

Peste două etape jucaţi cu Real Madrid. Te pregăteşti de un gol pe „Santiago Bernabeu”?
Ar fi un vis. Pe moment nu ma gândesc la meciul cu Real Madrid, ci la cel cu Rayo Vallecano. Sper să jucăm bine şi să obţinem cele trei puncte.

Aşteaptă un semn din ţară! „Cu mai multe goluri voi ajunge la naţională”

Te consideri un produs al fotbalului românesc sau spaniol?
Eu cred că al fotbalui spaniol, am crescut aici cu fotbalul şi cred că pot spune că sunt un produs al fotbalului spaniol.

Te-a sunat cineva de la echipa naţională, în acest sezon?
Nu, momentan nu.

Crezi că un atacant din Primera ar fi îndreptăţit să spere la convocare?
Nu mă gândesc la asta. Vreau să cresc ca jucător şi să am mai multe minute jucate. Apoi totul va veni de la sine.

Ce-ţi lipseşte ca să ajungi la naţională?
Mai multe jocuri în Primera División, goluri, prestaţii bune.

“Doar FC Botoşani m-a dorit din România”
Care a fost ultima echipă din România interesată să te achiziţioneze?
Cei de la Botoşani au fost interesaţi de mine anul trecut, dar pe moment nu mă intereseaza să mă întorc în fotbalul românesc. Vreau să cresc aici, în fotbalul spaniol.

Atacantul Andone va fi următorul Adrian Ilie sau Craioveanu în fotbalul spaniol?
Doamne ajută! Poate cu munca multă şi cu puţin noroc. Nu se ştie niciodată.

Urmăreşte zilnic The Simpsons

Ai surprins într-un interviu acordat presei spaniole, în care spuneai că îţi place să dormi. Cum decurge o zi normală din viaţa ta?
Mă trezesc în fiecare dimineaţă la 08:30, merg la antrenament şi iau micul dejun acolo la stadion. Merg puţin la sală înaintea antrenamentului şi după îmi fac antrenamentul cu echipa. După antrenament vin acasă cam pe la ora 14:00, iau masa împreună cu prietena mea şi după asta mă uit la televizor. Îmi place foarte mult să urmăresc “Los Simpsons”, care începe la ora 14:15. În timp ce iau masa mă uit la televizor. La ora 15:00 mă uit la “Deportes Cuatro” (n.r. emisiune sportivă) şi pe la vreo 16:00 mă bag la somn. Dorm vreo două ore şi, după ce mă trezesc, ies cu prietena în oraş la o plimbare, ori mă joc la playstation, ori merg la sală. Depinde de zi şi depinde de cum mă simt eu. Seara luăm cina împreună, apoi iar la televizor şi la somn. Cam aşa sunt toate zilele mele.

Ai plecat la 12 ani în Spania. Te-ai gândit ce ai fi făcut dacă nu ajungeai fotbalist?
Cred ca aş fi încercat să muncesc şi să-mi câştig pâinea de zi cu zi, în orice domeniu, ca orice persoană modestă.
Sursa: PROSPORT.RO

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA