1.7 C
Botoșani
marți, 26 noiembrie 2024

Povestea campionilor de la CS Sănătatea Botoșani și efortul uriaș făcut de familie pentru performanța copiilor FOTO&VIDEO

Anamaria și David Dumitru sunt doi copii foarte talentați, care câștigă majoritatea turneelor la categoriile lor de vârstă. Sunt campioni naționali și doresc să facă performață într-un sport în care sacrificiile și efortul financiar sunt la un nivel foarte ridicat.

Anamaria și David Dumitru sunt din Fălticeni. Pentru că în orașul natal nu sunt condiții pentru a face performanță, ei au decis să vină la Botoșani. Sunt legitimați la Clubul Sportiv Sănătatea și se pregătesc pe terenurile din Botoșani. Dan Dumitru, tatăl celor doi copii, ne-a spus că efortul este unul foarte mare dar este dispus să facă atâta timp cât cei doi copii își doresc  să joace tenis de performanță.

„Este un efort fantastic atât din partea familiei cât și a copiilor. Zilnic parcurgem 130 de kilometri. Asta înseamnă două ore pe drum plus două ore pe terenul de tenis. Dorința de tenis a apărut dintr-o necesitate, pentru a înlătura gadgeturile. Am zis să mergem să facem mișcare. Am început în Fălticeni acum trei ani, la nivel de amatori. Acolo lucrurile sunt un pic putrede, nu se poate vorbi de performanță. Nu sunt condiții”, ne-a spus Dan Dumitru.

Șapte finale câștigate

Anamaria Dumitru concurează anul acesta la categoria de vârstă U10. Are în palmares 17 finale jucate din care 7 au fost câștigate.

„Anamaria Dumitru face în iulie 10 ani. Joacă atât pe sistemul amator cât și în sistemul 10 FRT. Anul trecut în iulie, s-a întâmplat minunea găsim această bază, să-l găsim pe Mircea Olaru, pe Mihai Șoldănescu. Am stat la masă, am pregătit un proiect. În 11 luni, a reușit să ajungă în 17 finale la U10 din care șapte a câștigat. Patru pe simplu și trei pe dublu. Este campioană națională la MPG și vicecampioană națională la dublu alături de Mara Dragomirescu din Buzău”, spune tatăl sportivei.

41 de turnee câștigate la 7 ani

David Dumitru are doar 7 ani și a câștigat 41 de turnee din 2017 și până acum. „David joacă acum cu mingea portocalie. Începem să facem trecerea către mingea verde. La șapte ani are în palmares 41 de turnee câștigate în România. În iulie 2017 a fost primul turneu la care a participat. Este campion național la MPG”, a adăugat Dan Dumitru.

Un sport foarte costisitor

Tenisul de câmp este un sport foarte costisitor. Familia Dumitru cheltuiește lunar în jur de 8000 de lei cu antrenamentele și turneele la care participă cei doi copii.

„Este un sport foarte costisitor, costuri foarte mari. Asigurăm necesarul din fondurile familiei, din ajutoare minime de la alte persoane. Avem o reducere de 50% din ceea ce înseamnă închirierea. terenurilor. Pe Anamaria Dumitru a luat-o în vizor Wilson România dar deocamdată ajutorul este mic

Nivelul cheltuielilor este de aproximativ 8000 de lei pe lună. Numai să venim cele patru zile pe săptămână la Botoșani, consumăm carburant de 1000-1100 lei. În fiecare săptămână turnee… Anamaria va participa la un turneu U12 în Irlanda, în luna noiembrie. Încercăm să mergem și la turnee în străinătate. În momentul în care ai devenit junior, îți trebuie 70.000-80.000 de euro. sunt mulți copii buni care nu au acești bani. S-au mai găsit firme care îi susțin. Este foarte greu să găsești sponsori, toată lumea spune lasă-l să mai crească. După ce a crescut pe banii noștri, sigur nu va mai veni la tine. La nivel de România, facem față costurilor. Afară este greu. Vorbim de bani foarte mulți. Dacă nu îi va susține cineva, sub nicio formă nu reușim. Doar ei singuri să se susțină. Să fie tot timpul în primii 20 în lume, sigur îi va crește cineva. Academiile sunt interesate, vor să-i legitimeze la 14-16 ani. nu știm ce ne rezervă viitorul. Noi mergem pe principiu să lăsăm copiii să se joace. Nu știu dacă vor face performanță dar important este că nu sunt în acea lume cu tabletă, telefon”, ne-a mai spus Dan Dumitru care și antrenor, șofer, sponsor, manager și medic al celor doi sportivi.

Anamaria și David Dumitru au participat la un turneu în capitală, au câștigat la categoriile lor de vârstă iar premiul a fost o lună de pregătire la Academia Victor Hănescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




















































ULTIMA ORA