0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Porţi FULARUL la GURĂ?! Mare greşeală! Iată la ce PERICOLE te expui

fular foto rtv

Mulţi dintre noi purtăm fularul la gura tocmai de a ne feri de probleme de sănătate, însă medicii avertizează că poate deveni uşor un gest periculos.

Fularul ţinut peste gură şi nas menţine un aer umed şi cald în zona gurii şi nasului, astfel încât bacteriile care provoacă infecţii în gât se înmulţesc şi ajung în zonele critice: laringe, faringe, amigdale etc.

În plus, diferenţa dintre aerul foarte rece de afară şi aerul foarte cald din zona gurii fac infecţiile şi mai uşor de fixat.

Apariţia coşurilor:

Aburul amestecat cu salivă plină de bacterii din gură sunt un mediu ideal pentru microbii care infectează pielea şi provoacă bubiţe şi coşuri.

În plus, temperatura corpului în zona respectivă va fi menţinută la un nivel mai ridicat, ceea ce ajută bacteriile să se înmulţească şi să se răspândească ferite de frig şi uscăciune rece.

Ciuperci:

Fularul peste gură şi nas menţine pielea şi zonele din jurul buzelor şi nărilor umede şi calde, chiar şi atunci când temperatura de afară este foarte scăzută. Acest mediu umed şi cald încurajează fungii să se dezvolte şi astfel vă puteţi îmbolnăvi de tot felul de ciuperci de piele sau ale mucoaselor, în ciuda sezonului rece.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA