23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Ponta, speriat de impactul public: Proiectul noului Cod Fiscal, care măreşte taxele, a fost retras

ponta16mai

Ministerul Finanţelor a retras de pe site proiectul noului Cod Fiscal şi al Codului de procedură fiscală, care măreşte mai multe taxe, relatează Realitatea TV. Retragerea din dezbaterea publică a documentelor a fost făcută la solicitarea premierului Victor Ponta, după reacția vehementă a unei părți a presei.

Premierul Victor Ponta a cerut retragerea din dezbaterea publică a proiectelor Codului Fiscal şi Codului de procedură fiscală care măreau mai multe taxe. Decizia a fost luată după un val de critici formulate de jurnalişti şi analişti economici.

„În urma solicitării prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finanţelor Publice a retras pe de site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal şi al celui de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice. Intenţia Guvernului este de a iniţia o dezbatere publică deschisă şi transparentă cu privire la modificările necesare Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, însă dorim, în acelaşi timp, şi adoptarea de măsuri care să contribuie la continuarea creşterii economice şi la limitarea extinderii poverii fiscale. În prezent, una dintre priorităţile Guvernului este de a limita evaziunea fiscală, inclusiv prin modificări ale Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. Modalitatea în care se vor concretiza aceste intenţii, după discuţii cu specialişti şi societatea civilă, va fi decisă de Guvern şi va fi supusă consultării publice înainte de aprobarea de către Parlamentul României. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute şi asumate, împreună cu Bugetul pentru anul 2015, de către Parlamentul României”, anunţă un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA