3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Ponta şi-a început campania electorală în judeţul Botoşani. 11 microbuze cadou de la premierul – candidat la preşedinţia România

microbuze scolare

Primul ministru Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, a venit astăzi la Botoşani pentru a înmâna cheile celor 11 microbuze oferite de Guvernul României, judeţului Botoşani.

Primele 100 de microbuze şcolare au fost predate în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Printre cei 100 de primari prezenţi s-au numărat şi cei din Roma şi Văculeşti. Astăzi, au primit cheile microbuzelor şcolare reprezentanţii primăriilor din Avrămeni, Coşula, Coţuşca, Corni, Cristineşti, Curteşti, Drăguşeni, Frumuşica, Nicşeni, Todireni şi Ungureni. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, necesarul de microbuze şcolare era de 37 dar în primă fază s-au primit doar 13.

Cele 11 microbuze şcolare au fost parcate în urmă cu două zile în faţa Prefecturii iar autoturismelor în această parcare a fost interzisă.

În total, Guvernul a achiziţionat 600 de microbuze şcolare, marca Opel, cu o capacitate de 16+1 locuri. Dintre aceste 600 de microbuze, doar 13 au ajuns în judeţul Botoşani. Promisiunea reprezentanţilor guvernului este că în octombrie-noiembrie vor mai ajunge încă 18 microbuze. În cazul în care Guvernul va mai achiziţiona microbuze şcolare, vor beneficia comunele: Adăşeni, Blândeşti, Călăraşi, Cordăreni, Cristeşti, Leorda, Păltiniş, Durneşti, Pomârla, Răuseni, Rădăuţi Prut, Şendriceni, Suliţa, Truşeşti, Tudora şi Unţeni. De asemenea, ar mai putea beneficia de microbuze şi două dintre oraşele judeţului Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA