20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024
No menu items!
No menu items!

Ponta, după anchetarea cumnatului: Le-am spus la PSD că am mandatul pe masă. Dacă deranjez, fac un pas înapoi

dolineaschi, ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, la B1 TV că acel contract încheiat la Primăria Comarnic pentru care este anchetat cumnatul său a fost încheiat pe 13 ianuarie 2012, când el nu era nici premier și nu avea nicio funcție, astfel încât să-l ajute. În legătură cu scandalul în care este implicat cumnatul său, Ponta a mai spus că este dispus să plece din funcţie, dacă PSD va socoti că este necesar acest lucru.

„Acel contract a fost încheiat pe 13 ianuarie 2012, când eu eram deputat de Gorj și președinte PSD, atât. Ba mai mult, primar era cineva de la PDL. Iar Ghiță și Vlad Cosma nu aveau nicio funcție atunci. Eu nu pot să comentez lucruri din dosar. Categoric cumnatul meu nu m-a consultat în privința a nimic, nici nu aveau cu ce să îl ajut și nici nu era cazul să mă consulte. De când sunt eu premier, nici nu cred că a participat la vreo licitație. Ultimul contract e cel din 13 ianuarie 2012„, a spus Ponta.

„După ce am preluat funcția de premier, tuturor celor apropiați le-am spus că din acel moment orice lucru legat de viață lor personală va avea un tratament special, pentru că fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul când cineva este într-o funcție publică”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a adăugat că mama sa nu are nicio calitate procesuală în acest dosar, adăugând că nu va fi citată de procurori.

Eu acum sunt cu mama, am întrebat-o dacă au chemat-o procurorii, dacă are vreo funcție în firmă și a zis că nu. Referatul nu există în numele mamei mele. Mâine o să ceară o hârtie prin care se va dovedi că nu are nicio calitate procesuală„, a completat acesta.

Le-am spus colegilor din PSD în fiecare zi din 17 noiembrie că am mandatul pe masă. Dacă prezența mea prejudiciază, eu fac imediat pasul înapoi„, a încheiat Ponta.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA