-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Pompierii botoşăneni s-au antrenat pentru intervenţiile în caz de cutremur GALERIE FOTO

aplicatie isu cutremur31

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a programat pentru astăzi un exerciţiu de pregătire pentru intervenţii în cazul producerii unui cutremur de mare magnitudine. Pe lângă pregătirea pompierilor, acţiunea mai avea scopul de a informa populaţia cu privire la modul în care trebuie să se comporte în timpul şi după cutremur.

Din nefericire, prea puţini botoşăneni au fost prezenţi la acţiunea organizată de ISU Botoşani. Conform scenariului, pompierii au intervenit prima dată pentru scoaterea răniţilor de la parterul unei clădiri după care au intervenit pentru salvarea persoanelor de la etaj. La acţiune au participat şi reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cât şi cei de la Crucea Roşie.

„Detaşamentul de Pompieri Botoşani a desfăşurat astăzi, în Centrul Istoric al municipului Botoşani, un exerciţiu de pregătire pentru intervenţii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremur. Potrivit scenariului, în urma unui seism de magnitudine mare, mai multe clădiri din Centrul Vechi al municipiului Botoşani s-au prăbuşit, fiind necesară intervenţia pompierilor pentu căutarea şi salvarea persoanelor, pentru acordarea primului ajutor dar şi pentru evacuarea bunurilor. Astfel de exerciţii mai au loc astăzi în Ştefăneşti şi Truşeşti”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA