26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Pompierii botoşăneni au ieşit în stradă pentru a se întâlni cu copiii

isu pompieri, copii

Sute de copii de toate vârstele au ales să-şi petreacă începutul de vacanţă alături de pompierii botoşăneni. Secretele meseriei de pompier le-au fost dezvăluite tuturor copiilor care, astăzi dimineaţă, au vizitat „Orăşelul Copiilor”, amenajat în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani.

Aceştia au avut ocazia să vadă o parte din autospecialele de intervenţie şi să afle cum funcţionează şi în ce situaţii sunt folosite autospecialele sau accesoriile din dotare.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire le-au prezentat principalele activităţi desfăşurate de pompieri, precum şi tehnica din dotare folosită în situaţii de urgenţă, fie că este vorba de incendii, inundaţii, accidente rutiere sau alte calamităţi.

Copiii au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai curajoşi au aflat cum se protejează servanţii pompieri când intervin pentru stingerea incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Inspectorii de prevenire i-au învăţat pe copiii şi adulţii care îi însoţeau cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, prezentându-le materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor derulate la nivel naţional „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Prin această activitate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani s-a alăturat proiectului „Orăşelul Copiilor”, iniţiat de Asociaţia Exploratori pentru viitor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, având ca motto „Vreau să devin om mare”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA