28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Poliţiştii solicită de câţiva ani reamenajarea intersecţiei bulevardului Eminescu cu strada Petru Rareş. Reprezentanţii primăriei au tratat cu indiferenţă

doliu la ambulanta (16)

O nouă tragedie s-a produs joi seară în intersecţia bulevardului Miha Eminescu cu strada Petru Rareş din municipiul Botoşani. Şoferul unei ambulanţe a murit, o asistentă medicală a fost rănită grav iar alte trei persoane au fost rănite uşor. Fără îndoială, şoferul TIR-ului este vinovat de producerea accidentului dar în acelaşi timp o parte din vină aparţine şi primăriei Botoşani care de ani de zile tot este informată că acea intersecţie este periculoasă, vizibilitatea este scăzută iar numărul accidetelor este foarte mare.

De mai bine de cinci ani, reprezentanţii primăriei tot vorbesc că vor face. Că vor semaforiza intersecţia, că vor face un sens giratoriu. Doar vorbe şi nişte hârtii pe care s-au cheltuit banii publici. Intersecţia a rămas la fel iar joi seară un botoşănean şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să salveze o viaţă.

Dupa aceasta tragedie, ne întrebăm dacă autorităţile locale măcar îşi reproşează ceva şi dacă vor trebui să mai moară mulţi oameni până când îşi vor face ei treaba.

„S-au facut solicitari repetate, sunt doua propuneri de sens giratoriu, cand le va pune in practica Primaria ramane la latitudinea fondului financiar care il vor dispune”, a spus comisarul sef Victor Ciubotaru.

Dupa tragedie, reprezentantii Primariei au făcut o nouă promisiune. Vor monta semafoare în zona si apoi vor face aici un sens giratoriu.

Indiferent, ce vor face, nimic nu-l va mai aduce inapoi pe ambulantierul, Constantin Branzila.

„Pentru sensul giratoriu din aceasta intersectie s-a facut proiectare anul trecut si anul acesta au fost prinsi bani in buget pentru executia lui si in cursul acestui an va fi realizat. Se impune o urgentare si ne gandim ca am putea sa punem pana la realizarea sensului giratoriu o semaforizare”, a spus Marius Buliga, viceprimar municipiul Botosani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA