0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Poliţiştii de frontieră au ieşit la „pescuit” de braconieri

plasa monofilament

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal pe numele a doi cetățeni români care transportau o cantitate importantă de peşte, fără a deţine documente legale.

În  data de 12 februarie a.c., în jurul orei 13.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stînca a oprit, în localitatea de frontieră Stânca, un autoturism marca Dacia Super Nova, înmatriculat în judeţul Botoşani, condus de cetăţeanul român Gică A., de 29 de ani şi un atelaj hipo condus de cetăţeanul român Toader D., de 43 de ani, ambii domiciliaţi în Ştefăneşti.

În urma controlului efectuat asupra portbagajului autoturismului şi a atelajului hipo a fost descoperită o cantitate mare de peşte, pentru care conducătorul auto şi cel al atelajului nu au putut prezenta documente legale. În urma cântăririi peştelui, în prezenţa unui medic veterinar, a rezultat cantitatea de 90 kilograme peşte diverse specii, cantitate ce a fost predată medicului veterinar.

Pe numele bărbaţilor, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA