33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Poliţiştii au „descins” la Seminarul Teologic din Botoşani

politist seminar

Sub egida campaniei „Şcoala Altfel, – Să ştii mai multe, Să fii mai bun!” poliţiştii se vor întâlni, în perioada 6-10 aprilie a.c., cu copiii şi adolescenţii din unităţile de învăţământ botoşănene.

Poliţiştii vor desfăşura acţiuni pe diverse domenii de prevenire şi informare, precum: educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri sau răspunderea penală în cazul minorilor.

Astfel, astăzi, 06 aprilie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani s-au aflat la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Gheorghe” Botoşani.

Pericolul consumului de alcool la vârste fragede, al consumului de etnobotanice,  alegerea prietenilor, presiunea anturajului, reducerea riscului de a deveni victimă  au fost doar câteva din temele expuse şi dezbătute împreună cu elevii.

Tot astăzi, poliţiştii din comuna Unţeni, împreună cu elevii Şcolii cu clasele I – VIII Unţeni au discutat despre prevenirea implicării în comiterea de fapte cu

violenţă. Tema întâlnirii a fost ”STOP BULLYING – Violența distruge, prietenia construiește”.

Poliţiştii botoşăneni vor continua întâlnirile cu elevii din toate ciclurile de învăţământ şi în următoarele două zile.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA