9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Polițiști dotați cu tablete pentru verificarea documentelor

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC va fi folosită de structurile poliției, pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la acestea.

Noua aplicație instalată pe dispozitivele mobile și tabletele aflatw în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, va fi folosită de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, atât în acțiunile punctuale cât și în activitățile specifice de ordine publică.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate sau pașaport), aplicația comparând informațiile prezentate cu cele existente în bazele de date. Ulterior, aceasta va afișa imediat informații în cazul în care persoana verficată este urmărită sau are vreo interdicție.

Totodată, polițiștii vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație sau verificare a cetățeanului legitimat.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, pentru desfășurarea verificărilor suplimetare și, dacă se impune, luarea unor măsuri specifice.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA