Poliţist prins în flagrant în timp ce încasa 3000 de euro de o persoană cercetată

0
411

ancheta DNA la IPJ Botosani (3)

La data de 29 octombrie 2015, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au reuşit prinderea în flagrant a agentului de poliţie H. Dan Cristian din cadrul IPJ Botoşani la momentul când acesta primea suma de 3000 de euro (avans din suma totală de 10.000 de euro) de la denunţătorul O. Alexandru Paul, pretinsă prin constrângere psihică în vederea soluţionării favorabile a unui dosar penal, aspect care nu avea legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

Faţă de agentul de poliţie s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de şantaj şi s-a luat măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 29.10.2015 , ora 23.55.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au beneficiat de sprijinul ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani şi al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Botoşani.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.