1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

EDITORIAL. Politicieni lipsiţi de inspiraţie. La fiecare patru ani ne spun aceleaşi MINCIUNI

pnl lansarea candidatilor (1)

EDITORIAL 2016 este un nou an cu alegeri şi o nouă ocazie pentru politicieni de a minţi cetăţenii. Indivizi care au condus ministere, care au dirijat banii publici, care au fost sau sunt cercetaţi de DNA, au început să vină la Botoşani şi să ne explice ei că suntem la polul sărăciei, ne dau lecţii şi ne promit fix aceleaşi lucruri pe care le-au promis acum 4, 8 sau 12 ani.

Acum vreo două săptămâni, la Botoşani a venit Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor. Cu un tupeu incredibil, acest personaj care plângea prin Parlament şi se dădea cu mir când procurorii DNA încercau să-l ia la întrebări pentru ceea ce a făcut, ne dădea nouă lecţii. Ne vorbea despre sărăcia din Moldova, despre mentalitatea oamenilor de aici… De parcă nu ar fi condus el cel mai important minister din România şi nu ar fi avut şi el o mare contribuţie la sărăcia din Moldova. Acest Varujan Vosganian ne vorbeşte acum că nu există autostrăzi spre Moldova şi că Botoşaniul este izolat… Ăsta da tupeu. Crede că noi botoşănenii am uitat că el împreună cu Ludovic Orban (n.r. ministrul Transporturilor) au ignorat complet Botoşaniul şi că drumul spre Tg. Frumos a fost scos de pe lista de priorităţi? Nu domnul Vosganian, nu am uitat!

Săptămâna aceasta, am avut “şansa” să-l revedem la Botoşani pe Vasile Blaga, un personaj pentru care politica a devenit o meserie. Unii sunt medici, profesori, poliţişti, magistraţi etc. El este polician. Adică de nişte ani buni, Vasile Blaga încasează mulţi bani publici ca să facă politică. Dacă în vechiul PDL era omul din linia a doua, tot timpul în umbra lui Băsescu, acum este în sfârşit cel care taie şi spânzură în noul PNL. Vasile Blaga nu a venit singur la Botoşani, ci împreună cu Alina Gorghiu, partenera sa de la conducerea PNL, o tânără care până acum a avut o ascensiune asemănătoare cu cea a Elenei Udrea. Cei doi au venit la lansarea candidaţilor PNL Botoşani pentru alegerile locale. Cu o aroganţă tipică politicianului venit de la CAPITALĂ, chiar dacă este din Bihor, Blaga a început să le spună liberalilor botoşăneni, cât de răi sunt pesediştii, ce nenorociri au făcut aceştia şi cum Moldova este polul sărăciei. Cam aceleaşi lucruri pe care le-a spus de fiecare dată când a venit la Botoşani. Şi nu s-a oprit aici. Vasile a început să facă şi promisiuni. A început să vorbească despre dezvoltare, despre drumuri şi autostrăzi, despre finanţarea Moldovei. Mai, mai că începeam să-l credem şi să visăm că peste vreo doi-trei în judeţul Botoşani va fi ca prin Germania sau Franţa. Că autostrada va trece prin Răchiţi şi Stăuceni, că zona industrială se va extinde până dincolo de Cătămărăşti, că Nokia, BMW, AUDI şi Volkswagen se vor bate care să vină în Botoşani şi că botoşănenii nu vor mai lucra pe mai puţin de 2000 de euro. Ne-am trezit repede din vis pentru că ne-am amintit că Vasile Blaga a făcut parte dintr-un guvern care nu a investit aproape deloc în drumurile din judeţul Botoşani şi un guvern care a tăiat salariile cu 25%. Sunt două argumente care ne fac să nu mai credem nimic din ce spun politicienii care au fost la butoane în ultimele două decenii şi care au dirijat banii publici doar după bunul plac.

Până la alegerile locale, mulţi şmecheri de pe la Bucureşti se vor perinda prin Botoşani şi ne vor promite ceea ce ne-au promis şi acum 4, 8, 12 sau chiar mai mulţi ani. Vor trece alegerile, acei şmecheri din politica românească vor fi în continuare la butoane, vor dirija banul public şi vor uita de sărăcia din Botoşani şi Moldova până în 2020 când vor avea din nou nevoie de votul nostru.

PS Veniţi şi cu alte minciuni că de astea ne-am plictisit!

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA