20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Poliţia Locală se va muta în Centrul Vechi. Primăria va cumpăra cea mai mare clădire existentă

centrul vechi

Primarul Cătălin Flutur a anunţat că va cumpăra Casa Ankele, una dintre cele mai impresionante clădiri ale municipiului Botoşani. După realizarea tranzacţiei, municipalitatea va investi în consolidarea şi modernizarea clădirii iar ulterior va muta Poliţia Locală în Centrul Istoric acolo unde se înregistrează cea mai mare rată a infracţionalităţii.

„Am decis să dăm curs unei hotărâri de Consiliu Local din 2013 care ne spune să achiziţionăm casa Ankele. Am verificat toate documentele şi vreau să vă informez că vom achiziţiona casa Ankele în condiţiile impuse de acea hotărâre. Trebuie să mulţumim şi proprietarului care spune să-i plătim banii pe imobil în timp de cinci ani. Valoarea este stabilită de un raport de evaluare, undeva la 400.000 de euro. Vom intra şi într-o negociere cu proprietarul urmând să consolidăm şi întreţine clădirea. Ideea noastră este de a muta acolo Poliţia Locală. Poliţia Locală stă în momentul de faţă într-un spaţiu pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean. În momentul în care Poliţia Locală s-ar muta în Centrul Istoric iar în fiecare dimineaţă vor veni în uniformă salariaţii, cred că va apărea şi un pic de respect faţă de acea uniformă”, a declarat primarul Cătălin Flutur, adăugând:

„Mai putem muta Servicul Public de Asistenţă Locală care acum stă într-un spaţiu impropriu. Putem muta chiar Serviciul Urbanism din Primărie. În funcţie de cât de generoasă este clădirea. Opţiunea principală este de a muta Poliţia Locală fix în Centrul Vechi, în miezul problemei”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA