22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Poli Iași – FC Botoșani. Costel Enache: „O înfrângere ar însemna o mare problemă pentru noi. Ne-ar obliga…”

Partida de luni dintre Poli Iași și FC Botoșani va fi mai mult decât un derby al Moldovei. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru un loc în play-off iar miza meciului va fi una foarte mare. Gazdele au doar varianta victoriei în timp ce oaspeții oaspeții și-ar păstra șansele la play-off chiar și în cazul unui rezultat de egalitate.
„Simt și aud și eu informații că e o emulație aparte în jurul acestui meci. Suntem singurele echipe din Moldova și cred că provoacă o luptă pentru întâietate în zona noastră. Am auzit că va fi o atmosfera tensionată. Sunt lucruri după care tindem și noi, spectatori, atmosferă, miză, fotbal. Nu va fi război. Război mi se pare un cuvânt prea dur. E vorba de un joc de fotbal dar va fi un meci special pentru ambele echipe. Eu sper să simțim doar responsabilitatea, nu și tensiunea. Toți ne gândim la jocul ăsta, e unul care pare extrem de important. Sper să găsim luciditatea și stăpânirea de sine, să gestionăm bine jocul, să nu fim influențați de miza specială și de atmosfera din stadion”, a declarat Costel Enache.

Antrenorul principal al FC Botoșani și-a făcut calculele și spune că nu va fi un meci decisiv pentru echipa sa dar în același timp consideră că o înfrângere ar reprezenta o mare problemă. El se așteaptă ca Poli Iași să înceapă în atac meciul deoarece are doar varianta victoriei pentru a-și păstra șansele la play-off.

„Nu cred că este un meci decisiv dar are o foarte mare importanță. E o luptă directă și miza este mult superioară. Încă nu e decisiv pentru că mai sunt ceva jocuri după, jocuri cu importanță mare. Astra – Dinamo, Iași – Viitorul. O înfrângere ar însemna o mare problemă pentru noi. Ne-ar obliga la două victorii în ultimele două etape și nu e chiar confortabil să trăim cu gândul ăsta. Din ce aud, vor fi foarte mulți spectatori. La Iași, emulația este destul de bună și cu încrederea care le-a dat-o ultimul rezultat, vor fi destul de ofensivi. Ei chiar au nevoie de victorie. Meciul cu Voluntari este un meci care îți poate da un reper. Nu un meci poate defini jocul unei echipe. Iași este o echipă matură, pragmatică, eficientă, o echipă care se apără bine, care profită de orice greșeală defensivă a adversarului. Nu ne așteaptă un joc ușor dar nici noi nu suntem o echipă ușor de învins. Sper să gestionăm bine lucrurile și să venim veseli acasă”, a mai spus Costel Enache.

Singurele probleme de lot pe care le are Costel Enache sunt Răzvan Tincu și Tiberiu Serediuc. Cei doi au început pregătirea dar încă nu sunt sută la sută din punct de vedere fizic.

Partida dintre Poli Iași și FC Botoșani se va juca luni, de la ora 18.00.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA