2.2 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Pod nou construit în orașul Ștefănești. Investiția depășește 1,8 milioane lei FOTO&VIDEO

Un pod care reprezenta un pericol pentru cetățeni a fost reabilitat iar autoritățile locale spun că va rezista cel puțin 100 de ani. Investiția a fost realizată de Primăria orașului Ștefănești, în mare parte cu bani din bugetul local.

Potrivit autorităților locale, noul pod realizat din beton armat monolit, peste râul Bașeu, are o deschidere de 18 metri iar lungime totală este de 24,75 metri. Vor fi două benzi de circulație pentru autovehicule, două trotuare și se va facilita accesul autovehiculelor de orice gabarit precum și circulația pietonală. De asemenea, se va elimina riscul de inundații în zona respectivă. Atât muncitorii cât și primarul Florin Buțura au dat asigurări că podul va rezista mulți ani și că nu se va întâmpla ca în județul Neamț.

“Lucrările la pod se apropie de final. Am avut parte de un constructor care a lucrat mai repede decât mă așteptam. Este o lucrare destul de mare, în jur de 1,8 milioane lei. Am avut 500.000 de lei de la calamități iar diferența a fost din bugetul local. Constructorul ne-a transmis că luna viitoare se vor finaliza lucrările și se va circula pe acest pod. În zona respectivă era un pod foarte vechi, cu niște tuburi puse acolo, nu se mai putea circula și era un pericol”, ne-a spus Florin Buțura.

Acest pod este construit pe un drum care leagă orașul Ștefănești de localitatea Stânca și respectiv Vama Stânca – Costești, drum care urmează a fi asfaltat. Primăria orașului Ștefănești are un proiect care vizează asfaltarea a 14 kilometri de drum în următorii doi ani.

“Pe Programul Anghel Saligny am depus un proiect pentru modernizarea a 14 kilometri de drum. Suma alocată este mai mică decât cea necesară și va trebui să găsesc o altă sursă de finanțare. Fie voi face doar lucrările de asfaltare și ulterior podețele și șanțurile, fie voi lua un credit pentru a finaliza lucrările. Așteptăm să semnăm contractul urmând ca anul viitor să înceapă lucrările”, a mai spus Florin Buțura.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA