PNL promite TVA 16%, scăderea contribuţiilor sociale şi taxarea multinaţionalelor

0
579

pnl-soptica-flutur-achitei

Liberalii au un plan de scădere a TVA-ului de la 20% la 16%, de diminuare a contribuţiilor sociale dar şi de taxare cu 16% a tuturor companiilor străine care fac profit în România şi care scot banii din ţară.

“Pe domeniul privat, PNL are o propunere foarte bună. Este vorba de generalizarea cotei unice de 16%. Asta înseamnă că va scădea TVA-ul de la 20 la 16% şi tot ce înseamnă impozitarea pe muncă, atât la angajat cât şi la angajator, va veni pe o cotă unică de 16%. Din toate calculele făcute apare un câştig minim net de 10% pentru o societate privată. Acesta este un efect imediat”, a precizat Cristian Achiţei, candidat PNL la Camera Deputaţilor.

“O altă sursă importantă de venit este taxarea cu 16% a tuturor multinaţionalelor. Proiectul de lege este deja depus iar dacă intrăm la guvernare, până în martie îl vom avea. Sunt subsidiare şi ale firmelor româneşti în Cipru… Nu vor putea duce banii de aici decât achitând 16%”, a afirmat deputatul PNL Costel Şoptică.

“Vom transpune directiva europeană nr. 1164 din 2016 care spune că profiturile produse în România sunt impozitate în România. Directiva europeană ne dă nişte norme împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscal. PNL doreşte ca impozitele să fie plătite acolo unde sunt generate profiturile şi create valori. Este o lege care elimină dezechilibrele între cei care plătesc impozite în România şi cei care se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale”, a declarat Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani.