1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

PNL preia modelul FC Botoșani. Iftime va conduce iar Șoptică va fi președintele cu “licență”

Filiala Județeană PNL Botoșani va fi condusă după modelul FC Botoșani, din perioada Marius Croitoru. Valeriu Iftime va conduce filiala dar președinte în acte va rămâne Costel Șoptică, pentru că el are “licența”.

După o săptămână de discuții, liste cu semnături și întâlniri la București cu conducerea centrală a Partidului Național Liberal, Costel Șoptică și Valeriu Iftime au venit împreună într-o conferință de presă să anunțe că s-au înțeles. Primul a venit zâmbitor și cu o atitudine ușor arogantă, în timp ce Valeriu Iftime era mai degrabă dezamăgit și îngândurat.

“Domnul Valeriu este prezent astăzi la partid, îi mulțumesc. Bine ați venit la sediul nostru! De această dată și cu o adeziune la PNL. Dacă îmi dai voie, Valeriu, să fiu cel care recomandă intrarea în partid. Este o rubrică în care cineva trebuie să recomande un nou membru. Eu îți zic felicitări și bine ai venit în PNL. Toate deciziile importante le vom lua împreună, ne vom consulta”, a spus Costel Șoptică în debutul conferinței de presă.

“Nu cred că o să fac schimbări radicale într-o perioadă scurtă. este foarte puțin timp până la alegeri și vom încerca prin toate mijloacele posibile să-i întărim pe cei care ne vor reprezenta la municipiu, județ, orașele din județ,la comune. Eu cred că în echipă putem câștiga”, a completat Valeriu Iftime.

Șoptică l-a lăsat în ofsaid pe Iftime: Nici vorbă de demisie   

După întâlnirea de ieri de la București, Costel Șoptică a declarat că va organiza o conferință de presă în care va da mai multe detalii. Mai mulți liberali apropiați lui Costel Șoptică, au spus că acesta va demisiona și îi va lăsa locul lui Valeriu Iftime. Între timp, Șoptică s-a răzgândit și a anunțat că nu demisionează.

“Am fost ales de trei ori în Parlamentul României. Președintele Filialei PNL Botoșani, de două ori. Zilele acestea, când a fost nevoie de puțină mobilizare, am rămas foarte surprins să constat că îmi sunt alături, ca niciodată până acum, domnule Iftime… Partidul Național Liberal nu mai are PNL și PDL. La alegerile europarlamentare trecute am avut 29,54% și acum cred că o să avem o problemă pentru că cei de la București o se uite. Acum 10 ani, chiar dacă era Florin Țurcanu președintele Consiliului Județean și Mihai Țurcanu era candidat, abia au luat 17-18%. Noi am reușit să luăm aproape 30%. Avem o decizie a BPN din 31 ianuarie care spune: președintele Filialei Județene PNL va candida la alegerile locale la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Domnul Iftime a spus că nu-și dorește să candideze la Consiliul Județean sau la Primăria Botoșani. Cred că indirect aveți un răspuns. Președintele ales al Filialei PNL Botoșani sunt eu. Nici vorbă de demisie. Mă scuzați domnul Iftime, am crezut că lumea știe că sunt președinte ales al Filialei PNL Botoșani”, a declarat Costel Șoptică.

“Cred că sunt niște chestiuni statutare pe care trebuie să le respectăm. Nu e cea mai importantă veste dacă îi iau locul domnului Șoptică. Din discuțiile pe care le-am avut la nivel central, sigur că există o intenție, o cerință de a venit în PNL, pe o funcție de decizie, funcție de președinte. Numai că funcția de președinte se ia prin vot sau printr-o decizie pe care trebuie să o ia Bucureștiul. În momentul ăsta, nu cred că cea mai bună soluție este să decapităm, să facem acțiuni războinice. Eu nu știu partidul, nu știu oamenii, timpul e foarte scurt și nu poți să spui că mâine vine Iftime și o să regleze lucrurile. Eu vin cu un capital de imagine. În momentul ăsta, am o putere mare în PNL dar nu am o funcție decidentă pentru că este o chestie de statut. Domnul Șoptică nu este demisionat iar eu nu sunt președinte pentru că nu este această funcție. Dacă domnul Costică este demis de cineva, este altceva. În momentul ăsta el este președinte”, a completat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA