-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

PNL Botoşani se pregăteşte de alegeri. Raluca Turcan îl laudă pe primarul din Păltiniş

pnl, soptica, raluca turcan

În primăvara aceasta, liberalii botoşăneni îşi vor alege preşedinţii organizaţiilor comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene după care vor urma alegeri în care se va stabili conducerea centrală a partidului.

Raluca Turcan, preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, a dat termen organizaţiei judeţene Botoşani, ca până luni dimineaţă să desemneze o comisie care se va ocupa de alegerile interne din cadrul partidului.

“Organizaţia PNL îşi va pregăti o echipă de organizare a alegerilor, condusă de un preşedinte care să asigure echilibrul şi corectitudinea. Acest lucru urmează să-l propună până luni dimineaţă când avem şedinţa Biroului Permanent Naţional. Această comisie trebuie să fie formată din cinci, maxim şapte persoane iar preşedintele comisiei să nu candideze la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Aceste alegeri trebuie să ofere şanse egale tuturor”, a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, lidera PNL a lăudat unul dintre primarii din judeţul Botoşani. Este vorba de Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, un primar despre care s-a vehiculat că ar putea pleca la ALDE şi totodată un primar care a lăudat unele măsuri ale guvernului PSD.

“A fost prezent primarul de Păltiniş şi chiar a avut un mesaj atât de pozitiv cu privire la reconstrucţia partidului încât m-am simţit mândră că domnia sa este parte a Partidului Naţional Liberal. Chiar mi-am notat intervenţia pertinent a primarului de Păltiniş. (…) Dacă sunt în PNL oameni care ameninţă cu plecatul şi oameni care cred că influenţează decizia politică, în mine nu o să găsească un partener. Nu aşa se iau deciziile. Şi eu am fost într-o anumită perioadă în conflict cu preşedintele de organizaţie, am candidat la preşedinţia organizaţiei împotriva unui ministru în funcţie. Am tras pentru persoane care nu mă susţineau politic mai mult decât au tras ei pentru că aveam convingerea că muncesc pentru Partidul Naţional Liberal”, a mai spus Raluca Turcan.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA