1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

PNL a ieşit de la guvernare. Începe JIHADUL în judeţul Botoşani

News Aproape 200 de liberali au votat marţi seară ieşirea de la guvernare şi trecerea în opoziţie. Cu mici excepţii, liberalii prezenţi la Bucureşti au fost de acord ca formaţiunea politică pe care o reprezintă să părăsească alianţa cu PSD.

După o şedinţă de aproape trei ore, liberalii au decis că singura soluţie este ruperea USL şi trecerea PNL în opoziţie. La finalul întâlnirii, preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că toţi miniştrii şi secretarii de stat liberali vor demisiona din funcţiile pe care le ocupă.

”Este o decizie care nu s-a luat uşor, pe care nu mi-am dorit-o şi pe care am încercat să o evităm. Toată alianţa pe care noi am du-so 3 ani şi 20 de zile a avut un sens atâtat timp cât am putut spera că obiectivele sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe, Mi s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, ci să avem curajul să constatăm că USL nu există. Constatăm încetarea de fapt a USL. Această rezoluţie a fost adoptată cu 187 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri. Alegătorilor le cer iertare că nu s-a putut, nu am putut să ducem la capăt un proect politic în care am crezut foarte mult. Nu regret că un guvern se rupe, că PNL se vede acum din nou în opoziţie. Nu pentru acest lucru e păcat, ci pentru că, dacă această construcţie si-ar fi păstrat cursul, Victor Ponta şi-ar fi ţinut cuvântul, România ar fi avu şansa unei construcţii stabile. PSD şi Victor Ponta nu mai au nicio ezitare de a transforma USL în PSD-ul anilor 2000-2004”, a afirmat Crin Antonescu.

V. Gireadă: „Şi eu sunt dezamăgit”

Parlamentarii PNL Botoşani consideră că ieşirea de la guvernare este cea mai bună soluţie în acest moment. Ei susţin că până acum nu au reuşit să ajute judeţul Botoşani aşa cum şi-au propus şi preferă să meargă în opoziţie.

„Eu respect deciziile partidului. Ce votează toată lumea, aceea votez şi eu. Cel mai bun lucru este să ergem în opoziţie pentru că într-un an şi jumătate nu am demonstrat că putem face mare lucru pentru judeţul Botoşani şi pentru colegii primari. Aşteptările au fost foarte mari, s-au promis foarte multe. Şi eu sunt dezamăgit şi cred că este mai bine să fim în opoziţie. La nivel local vom lăsa liberul arbitru. Sunt comune unde oamenii se înţeleg şi ar fi păcat să distugem. Doar dacă doresc ei să-şi facă alte alianţe. În 80% din comune se înţeleg. Toţi ar trebui să renunţe la orgolii şi la circ. Să mai vadă oamenii că se mai face ceva”, a spus deputatul PNL Verginel Gireadă.

Începe jihadul la Botoşani

La Botoşani, o parte dintre liberali aşteptau de mult timp ruperea USL-ului. Liderul PNL Botoşani Florin Ţurcanu nu şi-a dorit de la început această alianţă USL iar în ultimul an a fost într-un permanent conflict cu social democraţii Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc. Primele efecte alre ruperii USL ar putea să se vadă chiar în această săptămână. Liberalii şi democrat liberalii vor încerca înlocuirea viceprimarului Cosmin Andrei şi a vicepreşedintelui CJ Paul Pavăl. În acelaşi timp, toţi directorii de instituţii care sunt membri PNL trebuie să-şi facă bagajele deoarece social democraţii îşi vor instala oamenii lor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

350 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA