2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

PMP fuzionează, astăzi, cu UNPR în cadrul unui congres extraordinar

traian basescu, lansare pmp botosani (5)

Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va fi condus de Traian Băsescu şi va păstra semnele electorale şi imnul PMP.

În cadrul Congresului extraordinar se va alege noua conducere a PMP. La nivel naţional toate funcţiile, mai puţin cea de preşedinte, se vor dubla. Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv, alături de Eugen Tomac, urmând ca progresişti să primească şi două funcţii de prim-vicepreşedinţi, alături de Cristian Diaconescu şi Siegfried Mureşan.

”Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. Pentru că analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%. Vă mai pot spune că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi pe care îi va desemna UNPR până miercuri. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune”, spunea Băsescu, în urmă cu o săptămână, în cadrul unei confierinţe de presă în cadrul căreia a anunţat fuziunea dintre cele două partide.

Tot atunci, peşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a spus că fuziunea cu PMP este un proiect în care şi-a pus speranţa pentru ca există ”oameni care vor să aleagă altceva decât PSD sau PNL”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA