23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Ploile salvează nordul județului Botoșani. Fermier: „Este un an neașteptat de bun. Cred că va fi anul…” GALERIE FOTO

După multe vești rele, în sfârșit a venit și o veste bună. În nordul județului Botoșani, culturile de grâu, rapiță și porumb arată nesperat de bine iar fermierii se așteaptă producții mari în acest an.

Dacă în alte regiuni ale țării și chiar în unele zone din județul Botoșani seceta a compromis culturile, în zona Miorcani-Rădăuți Prut a plouat câteva zile la rând iar fermierii spun că acum este suficientă apă în sol.

Tiberiu Nichiteanu lucrează peste 1300 de hectare de teren în zona localității Miorcani din care mai bine de jumătate sunt cultivate cu grâu și porumb. Spune că toate culturile arată neașteptat de bine și este convins că 2020 va fi un an foarte bun din punct de vedere al producției.

„Până acum este un an neașteptat de bun pentru zona mea. Nu știu cum este în alte zone, am auzit că arată groaznic culturile prin zona Bacău, Iași, Vaslui. În zona noastră a plouat iar seceta nu ne-a afectat. Am avut zone și cu 70-80 de litri pe metru pătrat. Culturile de toamnă arată destul de bine. Posibil să fie și ceva pierderi dar mici. Eu voi interveni cu tratamente în toate culturile. Am terminat de însămânțat toate culturile de primăvară, sunt răsărite în proporție de 70-80%. A mai rămas doar soia care a fost semănată mai târziu. Porumbul a răsărit și merge foarte bine. Cred că va fi anul porumbului la noi în fermă. Anul acesta am cultivat 430 de hectare grâu, 340 de hectare porumb, 280 de hectare de floarea soarelui, soia 150 hectare și 150 hectare rapiță”, a spus Tiberiu Nichiteanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA