-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Plăteşti asigurare medicală şi ai nevoie de un examen tomograf? GHINION. Singurul computer tomograf din Botoşani s-a stricat. Pacienţii sunt trimişi banii lor în alte judeţe

tomograf defect

De cateva zile, computerul tomograf din incinta Spitalului Judetean de Urgenta nu este functional, ca urmare a unei defectiuni. În aceste condiţii, toti botosanenii care au nevoie de investigatii trebuie sa mearga in alte judete. Pana acum, nu au fost cazuri in Unitatea de Primiri Urgente sau in spital care sa necesite investigatii la computer tomograf, dar daca apar, pacienţii vor fi directionati catre spitalul din Iasi.

In plus, cei zece pacienti care erau programati sa-si faca investigatii la tomograf au fost anuntati de defectiune si au doua optiuni: fie asteapta sa fie reparat, fie merg la alte spitale din tara.

Reprezentantii spitalului au luat legatura cu firma care asigura mentenanta, urmand ca un reprezentant al societatii sa vina maine la Botosani si sa depisteze cauza defectiunii.

„S-a luat telefonic legatura cu firma care asigura mentenanta. Telefonic nu s-a reusit depistarea defectiunii. Firma a promis ca in cel mai scurt timp se va deplasa la Botosani pentru a consta defectiunea. In momentul de fata nu au fost urgente care sa necesite investigatii prin computer tomograf. Au fost zece pacienti, care au fost contactati telefonic pentru a fi anuntati de defectiunea survenita,”a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Zilnic, la computerul tomograf, cate 30 de pacienti erau investigati. Computerul tomograf a fost inaugurat la Spitalul Judetean de Urgenta de mai bine de sapte ani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA