20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Planuri mari pentru noua conducere a AJF Botoşani. Competiţii de juniori, jandarmi şi poliţişti la meciuri, accesarea de fonduri şi transparenţă

zanfirescu bogdan

Noua conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi-a început în forţă activitatea. A organizat deja o competiţie de fotbal în sală, a avut întâlniri cu aproape toţi conducătorii de cluburi şi a realizat un regulament intern care va fi valabil pentru returul campionatului.

Bogdan Zanfirescu, preşedintele AJF Botoşani, spune că a dorit în primă fază să pună la punct site-ul astfel încât conducătorii cluburilor să găsească toate informaţiile de care au nevoie. Mai mult, pe acest site vor figura jucătorii care nu au dreptul să evolueze precum şi multe aspecte legate de competiţiile organizate de către AJF.

„În aceste trei luni de zile am reuşit să ne punem la punct şi să îmbunătăţim activitatea. Am reuşit să implentăm acest site în care am introdus în proporţie de 80% datele jucătorilor. Am lucrat la actualizarea regulamentelor iar acestea sunt postate pe site-ul AJF-ului. Am lucrat un pic la schimbarea imaginii AJF-ului. Am avut acel turneu de fotbal în sală la care au participat 32 din cele 35 de echipe afiliate. A fost un turneu reuşit. În perioada de iarnă am avut întâlniri cu membrii afiliaţi, pe centre, pentru a vedea problemele lor”, a spus Bogdan Zanfirescu.

Noua conducere a AJF Botoşani intenţionează ca în această primăvară să demareze un turneu pentru juniori la care vor participa toate echipele din campionatul judeţean. Acesta este primul pas pentru redresarea fotbalului la nivel de copii şi juniori.

„După 15 aprilie vrem să demarăm patru-cinci turnee pentru juniori. Se observă un gol extrem de mare. Trebuie să venim în întâmpinarea lor, să- atragem, să obţinem sprijinul autorităţilor locale. Dacă nu creştem, fotbalul va dispărea. Ne dorim atragerea unor sponsori. Am şi făcut un mic pas. Sumele nu sunt substanţiale dar sunt suficiente pentru susţinerea acestor turnee de juniori”, a adăugat preşedintele AJF Botoşani.

De asemenea, fiecare echipă va trebui să aibă un antrenor cu licenţa C. Câte un reprezentant al cluburilor din ligile a IV-a şi a V-a va trebui să urmeze cursurile pe care le va organiza Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

„Vrem să demarăm un curs de antrenori pentru obţinerea licenţei C şi împreună cu domnul Honciuc lucrăm la acest proiect. Aceşti jucători trebuie să fie instruiţi de nişte persoane care să cunoască măcar un minim de informaţii. Sperăm ca aceste instruiri să ducă pe termen lung la rezultate mai bune”, a mai spus Bogdan Zanfirescu.

Cât priveşte ordinea la meciuri, AJF va începe o colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. La trei-patru jocuri pe etapă vor fi prezenţi jandarmii.

În ceea ce priveşte atragerea fondurilor, de anul viitor se va încerca accesare unor proiecte şi încheierea unor contracte de sponsorizare iar banii vor fi folosiţi pentru asigurarea de materiale sportive pentru echipele din competiţiile judeţene.

„Pe termen lung, dorim să accesăm fonduri nerambursabile de la Consiliul Judeţean. De asemenea, vom avea discuţii cu primarii din judeţ pentru aducerea bazelor la un standard apropiat de cel normal. Ne dorim atragerea unui număr cât mai mare de participanţi în competiţiile campionatului judeţean. Deja am contactat toate primăriile care au avut echipe, încă de acum o lună, înainte de întocmirea bugetelor”, a conchs Bogdan Zanfirescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA