5.5 C
Botoșani
marți, 18 martie 2025

Planuri mari pentru 2017. Investiţii în drumuri judeţene, baze sportive şi de agrement, campus şcolar, apă şi canalizare

colaj-primari

Consiliul Judeţean şi primăriile oraşelor şi municipiilor din judeţul Botoşani şi-au stabilit priorităţile pentru 2017. Investiţiile în drumuri reprezintă prioritatea numărul unu a preşedintelui Consiliului Judeţean şi a primarilor. De asemenea, ei vor să demareze o serie de proiecte majore în acest an.

Pentru preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, drumurile vor fi o prioritate începând de anul acesta. Costică Macaleţi a anunţat că va insista pentru covoare asfaltice pe cât mai multe drumuri şi intenţionează să se reducă alocările bugetare pentru plombări.

„Sperăm să reuşim programul pe care ni l-am propus. Marea provocare sunt drumurile judeţene care sunt foarte proaste. Am stabilit inclusiv cu doamna director de la Financiar-Contabilitatea ca toţi bănuţii pe care îi putem constitui într-o rezervă bugetară, să-i dăm la drumuri judeţene. L-am rugat pe directorul de la drumuri judeţene să prindă covoare asfaltice şi mai puţine plombări. Plombele rezistă un am sau doi. Ne-am dori să începem cu drumul Dumeni – Cordăreni, să legăm Dimăcheniul de Corlăreni pentru că este singura comună care nu are ieşire la asfalt. De asemenea, la Manoleasa ne dorim să facem drumul spre Zahoreni. Vom vedem câţi bani vom avea disponibili. Sperăm ca în doi-trei ani să aducem la o stare bună mare parte din drumurile judeţene. Sperăm să realizăm şi acel drum strategic”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Cornişa – prioritatea nr. 1 a municipiului Botoşani

În cazul municipiului Botoşani, prioritatea numărul unu în 2017 este proiectul Cornişa. Primarul Cătălin Flutur a declarat că anul acesta va fi un buget îndrăzneţ la investiţii şi că în afara parcului de agrement Cornişa mai doreşte demararea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, intervenţia la cele 19 clădiri cu risc seismic şi asfaltarea mai multor străzi de la periferie.

„În următorii trei-patru ani vom avea un program de modernizare a străzilor neasfaltate. Un alt obiectiv este punerea în funcţiune a Parcului de agrement Cornişa, la care se lucrează. Am reuşit să facem licitaţia şi sperăm să găsim finanţare la guvern pentru Teatrul Mihai Eminescu, la Ministerul Dezvoltării sau la Compania Naţională pentru Investiţii. Ne dorim o intervenţie cât se poate de repede la cele 19 clădiri care prezintă un grad seismic ridicat. Până nu o să vedem bugetul de stat, e mai greu să spunem ce va cuprinde bugetul nostru. Va fi un buget îndrăzneţ”, a declarat Cătălin Flutur.

Investiţii în baze sportive la Săveni

După un an 2016 foarte bun în care s-au realizat investiţii de zeci de milioane de euro în aducţiune cu apă, drumuri, locuinţe ANL, Casă de Cultură plus alte obiective mai mici, autorităţile locale vor ca în 2017 să investească în baze sportive. În acelaşi timp, unul dintre obiective este aducţiunea de gaz de la Botoşani, o investiţie care ţine de mulţi alţi factori şi mai puţin de primăria Săveni.

„În doi ani am turnat 26 de kilometri de asfalt şi urmează ca în 2017 să continuăm asfaltările. Avem bani în cont şi aşteptăm să treacă sezonul rece ca să ne apucăm de treabă. Vom realiza o sală de sport cu locuri, o bază sportivă în aer liber cu tribune acoperite. Avem în proiectare stadionul pe care o să-l facem cu două tribune şi gazon sintetic. Sper ca 2017 să fie la fel de bun ca 2016. Am început şi vom proiecta aducţiunea de gaz de la Botoşani la Săveni. Este următorul meu pariu în administraţie. Dacă îmi va reuşi, probabil o să mă retrag din funcţia de primar şi o să-mi văd de alte lucruri ori în politică, ori în mediul privat”, ne-a declarat Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni.

Asfalt şi iluminat la Ştefăneşti

După două decenii în care nu s-a întâmplat aproape nimic în oraşul Ştefăneşti, noul primar este hotărât să demonstreze că se poate şi în localitatea de la graniţa cu Republica Moldova. Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti ne-a declarat că în 2017 vrea să înceapă un program de asfaltare, să extindă iluminatul şi să facă primi paşi pentru accesarea de fonduri europene.

„Vreau să asfaltez patru kilometri de drum la Bobuleşti. Este o lucrare absolut necesară. Mai am patru kilometri de drum în Ştefăneşti, drum care face legătura între drumul judeţean şi drumul naţional. În Bădiuţi vreau să intervenim pe câteva drumuri şi să extindem reţeaua electrică”, a declarat Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

Campus şcolar şi primărie modernă la Flămânzi

Pentru oraşul Flămânzi, autorităţile locale au fixat două obiective majore în 2017. Primul obiectiv este demararea lucrărilor la un campus şcolar la Liceul Nicolae Bălcescu iar al doilea este reabilitarea sediului primăriei.

„În primul rând vreau să închidem proiectele începute. De asemenea, pentru 2017 avem două obiective mari pe fonduri europene. Este vorba de un campus şcolar într-un corp al clădirii liceului şi reabilitarea clădirii primăriei. În funcţie de buget, poate deschidem şi alte investiţii. În funcţie de oportunităţile financiare care vor fi. Ne mai dorim să asfaltăm şase kilometri de drum, să realiză o aducţiune cu apă”, a precizat Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES










ULTIMA ORA