25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Plafonarea tarifelor RCA nu se mai face la nivelul anului 2022

ASF a finalizat noul proiect de modificare a tarifelor RCA. Noul plafon este propus să fie la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023, în loc de 1 martie 2022. Chiar dacă nu reprezintă o reducere față de calculul estimat pe baza celor mai recente tarife de referință, decizia este menită să prevină scumpirea polițelor RCA.

Proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA a fost modificat de Autoritatea de Supraveghere Financiară ( ASF ). Proiectul trebuia să intre în discuție în ședința de Guvern de vineri, dar a fost retras de ASF după ce Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) l-au criticat dur.

Principalul scop pe care îl urmărim prin această propunere de hotărâre de Guvern este tocmai protecția consumatorilor. Scopul este să nu crească prețurile la la RCA și urmărim implicit și stabilitatea pieței.

Tarifele de prime maxime se stabilesc prin această propunere la nivelul 28 februarie 2023. Sunt valabile pentru o perioadă de șase luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii și se aplică contractelor RCA încheiate de la data intrării în vigoare a HG. NU putem face o propunere retroactivă”, a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF într-o intervenție telefonică la România TV.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA