27.1 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Pierderi şi furturi de 70% pe conducta de apă Botoşani – Flămânzi. C. Fetcu: “Avem în pregătire un proiect pentru construcţia unei conducte noi”

Flamanzi - lucrari apa - canalizare (6)

În oraşul Flămânzi se investesc milioane de euro în reţelele de apă şi canalizare dar este o mare problemă cu conducta care alimentează sudul judeţului Botoşani. În vara trecută, apa a ajuns rar la Flămânzi deoarece sunt pierderi şi furturi foarte mari.

Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv, spune că la ora actuală pierderile şi furturile din conducta care alimentează oraşul Flămânzi ajung la 65-70%.

catalin fetcu“Avem în pregătire un proiect pentru construcţia unei conducte noi. E vorba şi de dimensionare. E o conductă care pleacă de la Cătămărăşti. Este un proiect în pregătire, în următorii ani va fi realizat. Este o problemă în perioadele de secetă, lumea udă mai intens. Ne confruntăm cu multe consumuri frauduloase în special pe această zonă. Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii. Pierderile plus consumurile frauduloase sunt 65-70% pe conducta Flămânzi”, a declarat Cătălin Fetcu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA