3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Piaţa Viilor este finalizată şi nu prea. Multe boxe sunt încă închise iar parcarea a rămas neasfaltată

piata viilor hala legume

La jumătatea lunii septembrie a anului trecut a demarat proiectul de modernizare de Pieţei Viilor, termenul de finalizare fiind 11 februarie 2015. Lucrările au fost finalizate abia în vara acestui an dar nici în momentul de faţă piaţa nu este funcţională sută la sută.

Cele două boxe din hala de lactate, destinate producătorilor din Ucraina şi Republica Moldova, sunt în continuare închise deoarece nu s-a stabilit ce se întâmplă în cazul în care nu există cereri de la aceşti producători. Boxele din hala de lactate nu au putut fi folosite deoarece nu existau rulourile iar parcare nu a fost asfaltată pentru că încă mai sunt chioşcuri amplasate.

“Cele două boxe din hala de lactate, destinate producătorilor din Ucraina şi Republica Moldova, sunt neutilizate deocamdată. Nu s-a putut stabili de către instituţiile care urmăresc distribuţia fondurilor transfrontaliere cum ar putea fi utilizate cele două boxe pentru că nu avem solicitări de la partenerii din Republica Moldova şi Ucraina. Acum trei săptămâni a venit o comisie din partea organismelor care gestionează aceste fonduri, au văzut lucrările făcute şi urmează să stabilească un regulament prin care să putem utiliza aceste două boxe, pe perioada în care nu avem solicitări din Ucraina şi Moldova. Le vom da spre utilizare producătorilor români”, a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

piata viilor hala lactate

“Am terminat montarea rulourilor pentru boxele care nu aveau uşi. Urmează ca toţi comercianţii care încă mai folosesc chioşcurile din parcare, să se mute în noile spaţii. Până la sfârşitul lunii octombrie vor fi luate toate chioşcurile din parcare, se vor face lucrările de reamenajare iar parcarea va fi pusă la dispoziţia clienţilor. Noi vom monta două bariere electronice de acces în perimetrul pieţei, cu un program asemănător celui din Piaţa Centrală. Aprovizionarea cu produse se va face între orele 6.00 şi 7.30 iar preluare produselor nevândute se va face după ora 18.00. S-a montat şi un sistem de supraveghere video. Mai avem de realizat racordarea instalaţiei electrice la reţeaua de alimentare de la E.ON. La ora actuală încă funcţionăm pe instalaţia de şantier”, a adăugat directorul general al Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA