2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Ministrul Petre Daea a devenit cetăţean de onoare al comunei Manoleasa: „Fermierii din comună ne-au solicitat deoarece ne-a ajutat enorm de mult”

petre daea la manoleasa

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a devenit cetăţean de onoare al comunei Manoleasa. După vizitele făcute în comuna Manoleasa şi după repornirea sistemului de irigaţii, primarul Cristinel Aroşculesei şi Consiliul Local au decis să-i ofere ofere ministrului Petre Daea, titlul de cetăţean de onoare.

Primarul Cristinel Aroşculesei ne-a spus că iniţiativa a venit de la fermierii care au terenuri agricole în comuna Manoleasa şi care vor beneficia de anul viitor de un sistem de irigaţii. Petre Daea a fost invitat la Ziua comunei Manoleasa dar nu a reuşit să ajungă.

„De când sunt primar, în comuna Manoleasa au venit doi miniştri. Petre Daea, ministrul Agriculturii, ne-a ajutat foarte mult. A pornit staţia de pompare numărul unu care alimentează cu apă alte patru staţii. Prutul este pe câmp şi avem apă de la intrarea dinspre Ripiceni şi până la ieşirea spre Mitoc. Comuna Manoleasa va avea apă pentru irigaţii. Am discutat cu domnul ministru, mi-a spus că are nişte probleme şi că nu poate ajunge la Ziua comunei Manoleasa dar va veni într-o altă zi pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al comunei noastre. Fermierii din comună ne-au solicitat să îl facem cetăţean de onoare deoarece ne-a ajutat enorm de mult. Nimeni nu a crezut, toţi credeau că este o glumă, o promisiune a unui politician. Domnul ministru s-a ţinut de cuvânt iar apa este pe câmp”, ne-a spus Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa.

Vizitele miniştrilor prin comuna Manoleasa au avut efect pozitiv. Dacă Petre Daea a pornit sistemul de irigaţii, ministrul Transporturilor a dat undă verde pentru asfaltarea drumului Săveni – Manoleasa. A doua promisiune este drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut şi din câte se pare sunt şanse mari ca lucrările să înceapă în acest an.

„În comuna noastră a fost şi ministrul transporturilor. A promis că va asfalta drumul Botoşani – Manoleasa. Toţi au spus că acest covor asfaltic se va opri în Săveni. Iată că investiţia s-a realizat iar locuitorii comunei Manoleasa au posibilitatea de a circula pe un drum bun. Domnul ministru ne-a promis că în această toamnă se va începe asfaltarea drumului Manoleasa – Rădăuţi Prut. Vreau să mulţumesc şi parlamentarilor din Botoşani care mi-au fost alături. Eu sunt un om de afaceri, nu sunt politician şi mie îmi place să mă ţin de cuvânt când promit. Comuna Manoleasa o să fie călcată şi de alţi miniştri şi o să-mi dau tot interesul să se vadă ceva după mandatul de patru ani”, a mai precizat primarul comunei Manoleasa.

drum manoleasa (38)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA