25.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Petarde descoperite de jandarmi în Piaţa Centrală

jandarmi strada

Ieri, la ora 11.30, un echipaj de jandarmi, care acţiona în  Piaţa Centrală din municipiul Botoşani, a depistat un bărbat care avea într-o geantă cantitatea de 660 de petarde, ambalate în 11 cutii inscripţionate Picolo Corsa K201s, cu privire la care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Deoarece bărbatul în vârstă de 56 de ani nu poseda autorizaţie conform legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive , lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani l-au condus la sediul inspectoratului, în vederea continuării verificărilor.

Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept” , conform prevederilor art. 37, lit. a, din legea 126/1995, faptă pedepsită de lege cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Cele 660 de petarde au fost ridicate în vederea confiscării şi predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu actele procedurale întocmite.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA